Ajutoare pentru regiunile greceşti afectate de incendii

Ajutoare pentru regiunile greceşti afectate de incendii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat deblocarea a 500 milioane de euro pentru ajutoare de urgenţă şi reconstrucţie în regiunile afectate de incendii cu o amploare fără precedent şi care continuă să devasteze o parte a ţării, relatează AFP.

Confruntat cu furia locuitorilor din zonele sinistrate, liderul conservator a prezentat un pachet de măsuri pentru victime, precum şi planuri de reconstrucţie în insula Evia, la 200 km de Atena, a cărei parte de nord era încă în flăcări marţi.

Măsurile de ajutor ''vor fi finanţate în principal printr-un buget suplimentar de 500 milioane de euro, pe care Ministerul de Finanţe îl va depune acum'', a precizat Mitsotakis. Statul va plăti în special până la 150.000 de euro pe casă distrusă, a detaliat el pe contul său oficial de Twitter, cu plata imediată a unui avans de 20.000, 12.000 sau 5.000 de euro, în funcţie de gradul de degradare a locuinţei. Sunt prevăzute, de asemenea, scutiri de la impozitele pe proprietate şi contribuţii sociale.

De asemenea, statul grec va debloca 224 milioane de euro pentru reîmpădurirea a 165.000 de hectare, sumă care poate fi majorată, dacă este necesar.

Premierul Mitsotakis a prezentat scuze publice luni pentru deficienţele răspunsului la incendiile devastatoare din ţară din ultima săptămână, notează Reuters. Cele peste 500 de incendii au dus la evacuarea a zeci de sate şi mii de oameni, stârnind totodată nemulţumire şi critici legate de reacţia guvernului.

Citit 418 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 18:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.