27 de morți, în nordul Turciei

27 de morți, în nordul Turciei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bilanţul victimelor inundaţiilor din nordul Turciei a crescut la 27 de morţi, iar o operaţiune de căutare şi salvare este în continuare în curs, au anunţat, vineri, autorităţile însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), relatează AFP, potrivit news.ro. O persoană este dată în continuare dispărută, iar o vastă operaţiune de căutare şi salvare este în curs, au anunţat autorităţile.

Un bilanţ anterior anunţa nouă morţi. Inundaţiile, care au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitaţii intense, din noaptea de marţi spre miercuri. În urma acestor precipitaţii, nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, potrivit autorităţilor, iar unele străzi s-au transformat în adevărate torente, care au antrenat maşini şi tot felul de obiecte.

Numeroşi cercetători stabilesc o legătură între încălzirea globală cauzată de activitatea umană şi apariţia tot mai frecventă a unor episoade meteorologice extreme de acest fel. Turcia a fost, în ultimele luni, teatrul mai multor catastrofe naturale.

Citit 454 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.