Talibanii promit „protecție” cetățenilor și ambasadelor

Talibanii promit „protecție” cetățenilor și ambasadelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor, Mohammad Naeem, a declarat că războiul s-a încheiat în Afganistan şi că tipul de guvernare şi forma regimului vor fi clare în curând, transmite Reuters. "Asigurăm pe toată lumea că vom oferi siguranţă cetăţenilor şi misiunilor diplomatice. Suntem gata să purtăm un dialog cu toate personalităţile afgane şi le vom garanta protecţia necesară", a declarat Mohammad Naeem. El a mai spus că gruparea întreprinde fiecare pas în mod responsabil şi doreşte să aibă pace cu toată lumea. Purtătorul de cuvânt a declarat, totodată, că talibanii nu doresc să trăiască în izolare şi că vor să aibă relaţii cu comunitatea internaţională. A dat, de asemenea, asigurări că femeile şi minorităţile sunt respectate.

Naeem a mai spus că fuga preşedintelui Ghani din ţară nu a fost luată în calcul şi că "nici cei apropiaţi de el nu s-au aşteptat" la asta. În opinia sa, această victorie reprezintă rezultatul eforturilor şi al sacrificiilor din ultimii 20 de ani. "Am obţinut ceea ce urmăream, adică, libertatea ţării noastre şi independenţa poporului nostru".

Într-o scurtă declaraţie video, Baradar, şeful biroului politic al talibanilor, a declarat că victoria obţinută, practic toate oraşele importante ale ţării au fost cucerite în decurs de o săptămână, a fost neaşteptat de rapidă şi nu are egal în lume. Cu toate acestea, el a spus că adevăratul test va începe acum, prin îndeplinirea aşteptărilor populaţiei şi slujirea acesteia, prin rezolvarea problemelor sale.

CITEȘTE ȘI: Haos pe aeroportul din Kabul

Citit 736 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.