Cetățeni români evacuați de pe aeroportul din Kabul

Cetățeni români evacuați de pe aeroportul din Kabul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, marţi, 17 august 2021, că 27 de cetăţeni români se mai află în Afganistan, după ce 16 au reuşit să plece în cursul nopţii precedente. "În cursul nopţii zilei de 17 august au părăsit Afganistanul încă 16 cetăţeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetăţenii români aflaţi încă în Afganistan şi care nu-şi notificaseră prezenţa, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezenţa a încă şapte cetăţeni români. În acest moment, conform evidenţelor MAE, mai sunt 27 de cetăţeni români în Afganistan", se arată într-o precizare de presă transmisă de MAE.

Conform aceleiaşi surse, au fost parcurse şi procedurile pentru trimiterea unui avion militar românesc la Kabul. "Împreună cu Ministerul Apărării şi Forţele Aeriene Române au fost parcurse în regim de urgenţă, pe parcursul zilei de ieri şi al nopţii, proceduri pentru deplasarea unui avion militar la Kabul în vederea evacuării cetăţenilor români. Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obţinută în foarte scurt timp şi ultima autorizaţie de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor", precizează MAE.

Preşedintele Klaus Iohannis a dispus, luni, implicarea de urgenţă a Forţelor Aeriene Române pentru evacuarea cetăţenilor români din Afganistan.

Citit 661 ori Ultima modificare Marți, 17 August 2021 16:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.