Liderul suprem al talibanilor, în Kandahar

Liderul suprem al talibanilor, în Kandahar
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, care nu a apărut niciodată în public, se află în Afganistan, în oraşul Kandahar, au declarat duminică purtătorii de cuvânt ai mişcării, relatează AFP. "El se află la Kandahar, unde locuieşte de la început", a spus purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid. "Va apărea în curând în public", a afirmat, la rândul său, purtătorul de cuvânt adjunct, Bilal Karimi.

Rolul exact al lui Hibatullah Akhundzada, care îi conduce pe talibani din 2016, este puţin cunoscut, activitatea sa publică rezumându-se la mesaje anuale în timpul sărbătorilor musulmane. El nu s-a manifestat în niciun fel de când talibanii au preluat controlul în Afganistan, la mijlocul lunii august, în contextul retragerii americane.

Talibanii au o lungă tradiţie în a-şi ţine liderul suprem în umbră. Fondatorul mişcării, enigmaticul mullah Mohammad Omar, era cunoscut pentru viaţa sa de pustnic şi se deplasa rar la Kabul în perioada când talibanii se aflau la putere, în anii 1990.

Kandahar este leagănul mişcării talibanilor.

Citit 374 ori Ultima modificare Luni, 30 August 2021 16:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.