Divergenţe în UE referitoare la posibilul val de refugiaţi afgani

Divergenţe în UE referitoare la posibilul val de refugiaţi afgani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miniştrii de Interne din Austria, Republica Cehă şi Danemarca au estimat marţi că afganii care fug din ţara lor după ce talibanii au preluat puterea trebuie să rămână în ţările vecine Afganistanului, nu să vină în Europa, transmite agenţia EFE. Ei au cerut, de asemenea, ca UE să sprijine respectiva regiune ''mai bine ca în 2015'', când în blocul comunitar au sosit peste un milion de migranţi, mai ales din cauza războiului din Siria.

Cei trei miniştri au apărut împreună la sosirea la reuniunea extraordinară a miniştrilor europeni de Interne, desfăşurată la Bruxelles şi dedicată implicaţiilor crizei afgane asupra problemei migraţiei. ''Sarcina noastră este să stabilizăm regiunea şi să ne asigurăm că organizaţiile internaţionale care lucrează acolo sunt corect finanţate'', a declarat ministrul de Interne danez Mattias Tesfaye, care a insistat ''să nu fie criticate ţările care susţin frontierele europene''.

Şi omologul său ceh, Jan Hamacek, a insistat ''să nu se transmită niciun mesaj fals care ar putea crea speranţe ce nu se pot realiza''.

Ministrul austriac Karl Nehammer a subliniat că ''important este să fie transmis mesajul corect'': ''rămâneţi acolo şi vom sprijini regiunea ca oamenii de acolo să fie ajutați!''.

Conform unor surse citate de agenţia EFE, poziţiile divergente ale statelor UE referitoare la răspunsul în faţa unui posibil val de refugiaţi afgani au făcut ca această reuniune a miniştrilor de Interne europeni să fie tensionată, Luxemburgul, de exemplu, susţinând ideea unor cote de refugiaţi pentru statele membre.

Citit 443 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 16:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.