Schimb de replici peste Canalul Mânecii, pe tema migraţiei ilegale

Schimb de replici peste Canalul Mânecii, pe tema migraţiei ilegale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat miercuri "indignarea" faţă de reluarea activităţii traficanţilor "criminali" care organizează treceri ilegale prin Canalul Mânecii, aruncând responsabilitatea asupra Franţei, chiar înaintea unei întâlniri franco-britanice, relatează AFP.

Guvernul britanic, care a făcut din înăsprirea luptei împotriva imigraţiei o prioritate după Brexit, vrea să facă impracticabile aceste treceri periculoase şi face presiuni de mult timp ca Franţa să îşi accentueze eforturile pentru a le împiedica. Însă în ultimele luni au fost observate fluxuri-record, cu un nou val în ultimele zile, din cauza vremii bune care uşurează traversările.

Londra s-a angajat să plătească Franţei peste 60 milioane de euro în 2021-2022, pentru a finanţa întărirea prezenţei forţelor de ordine franceze pe coastă. Însă, conform mai multor media britanice, un reprezentant guvernamental a ameninţat la începutul săptămânii în Parlament că nu va oferi aceste fonduri promise dacă nu există progrese de partea franceză.

Citit 723 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 20:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.