Rusia și Belarus, exerciții militare strategice

Rusia și Belarus, exerciții militare strategice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rusia şi Belarus au dat vineri startul exerciţiilor militare strategice Zapad-2021, la care participă circa 200.000 de militari şi despre care insistă că au un caracter defensiv, cu toate că manevrele stârnesc preocuparea Occidentului, dată fiind proximitatea cu frontierele NATO, notează EFE.

"15 nave şi vase auxiliare din Flota Baltică au pornit de la bazele lor şi se îndreaptă spre zonele stabilite din Marea Baltică, pentru a îndeplini sarcini practice în cadrul exerciţiilor strategice", informează Ministerul Apărării rus. Acesta a explicat că gruparea navală va desfăşura exerciţii de apărare antiaeriană şi antisubmarine, va realiza trageri cu artilerie şi cu rachete împotriva unor ţinte aeriene şi de suprafaţă.

Manevrele Zapad-2021, care se încheie pe 16 septembrie, se desfăşoară în 14 poligoane, nouă pe teritoriul Rusiei şi cinci pe teritoriul Belarusului, precum şi în apele Mării Baltice. În afara celor 15 nave, la manevre participă circa 80 de aeronave, printre care avioane şi elicoptere de luptă, şi până la 760 de unităţi de armament greu, care includ 290 de tancuri şi 240 de lansatoare de rachetă şi mortier.

Citit 342 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.