Uniunea Europeană și Turcia, spre un „nou fel de parteneriat”

Uniunea Europeană și Turcia, spre un „nou fel de parteneriat”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Uniunea Europeană trebuie să instituie un "nou fel de parteneriat" cu Turcia, atât în termeni de cooperare economică, cât şi în privinţa gestionării comune a problemei migraţiei, a susţinut comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi.

"O diferenţă esenţială faţă de situaţia din 2015 este că acum încă nu e prea târziu pentru a împiedica o criză. Dar acest lucru presupune să luăm măsurile corecte, să tragem învăţămintele din 2015 şi să ne concentrăm pe prevenţie", a spus Varhelyi. Potrivit acestuia, în comparaţie cu situaţia din 2015, acum protecţia frontierelor Turciei este consolidată.

Actuala criză "arată că nu există altă cale decât aceea de a lucra cu Ankara", a declarat reprezentantul executivului comunitar. El a adăugat, în acelaşi timp, că Uniunea Europeană trebuie să-şi intensifice cooperarea cu ţările din Balcanii Occidentali cu privire la problema migraţiei. Oliver Varhelyi a subliniat că situaţia de criză din Afganistan a evidenţiat "consecinţele grave ale insuficienţei de putere şi consecvenţă în deciziile noastre geopolitice".

Citit 414 ori Ultima modificare Luni, 13 Septembrie 2021 16:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.