Partidele pro-Kremlin domină Duma de Stat, după alegerile din Rusia

Partidele pro-Kremlin domină Duma de Stat, după alegerile din Rusia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Partidul pro-Kremlin Rusia Unită (de guvernământ) a obţinut o victorie clară în alegerile parlamentare, de la sfârşitul săptămânii trecute, din Rusia, acumulând 49,8 la sută din voturi, a anunţat marţi, la Moscova, Comisia Electorală Centrală rusă, după numărarea tuturor buletinelor de vot, potrivit dpa.

Conform rezultatelor definitive, comuniştii au obţinut 18,9 la sută din sufragii, populiştii de dreapta din Partidul Liberal Democrat din Rusia (LDPR) al ultranaţionalistului Vladimir Jirinovski - 7,5 la sută, iar Rusia Justă - 7,4 la sută. În actuala Dumă va intra şi un partid nou creat, "Oameni noi", care a depăşit pragul electoral necesar de 5 la sută, cu 5,3 la sută din sufragii.

Partidul aflat la putere a suferit însă unele pierderi, comparativ cu ultimele alegeri de acum cinci ani. Atunci, Rusia Unită a obţinut 54,2 la sută din voturi.

Toate partidele reprezentate în noua Dumă de Stat sunt considerate apropiate de Kremlin, notează dpa.

Candidaţii opoziţiei, în frunte cu oponentul încarcerat al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu au fost admişi la actualul scrutin. Echipa sa evocă fraude electorale masive, iar observatorii electorali independenţi au înregistrat mii de încălcări.

Pentru preşedintele Vladimir Putin, votul desfăşurat timp de trei zile este un test important al stării de spirit a populaţiei, pe fondul nemulţumirii generalizate, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2024.

Citit 306 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 21:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.