Relațiile dintre Erdogan și Biden "n-au început bine"

Relațiile dintre Erdogan și Biden "n-au început bine"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Relaţiile cu preşedintele american Joe Biden "n-au început bine", a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru media din Turcia, evocând avioanele de luptă F-35 de generaţia a cincea, a căror furnizare către Turcia a fost suspendată de Washington, ca represalii pentru achiziţionarea sistemului antiaerian rusesc S-400, relatează AFP.

"Dorinţa mea este de a avea relaţii amicale, nu ostile, cu SUA. Dar modul în care decurg lucrurile între cei doi aliaţi ai NATO nu este în prezent de bun augur", a deplâns situaţia Erdogan, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York, potrivit agenţiei oficiale de presă Anadolu.

"Am lucrat bine cu (preşedintele George W.) Bush, fiul. Am lucrat bine cu (Barack) Obama şi cu (Donald) Trump. Dar nu pot spune că am început bine cu (Joe) Biden", a insistat el.

Erdogan s-a referit în special la problema avioanelor de luptă americane F-35, din care Turcia comandase 100 de exemplare înainte de a fi exclusă de la achiziţionarea acestora din cauza cumpărării unor sisteme de rachete ruseşti S-400. "Noi am cumpărat F-35, am plătit, dar F-35 nu ne-au fost livrate", a spus el. "Din punctul nostru de vedere, afacerea legată de rachetele ruseşti S-400 este rezolvată. Nu putem să dăm înapoi. Noi, Turcia, suntem corecţi, dar SUA, din păcate, nu au fost şi nu sunt", a declarat Erdogan, citat de AFP. ”Mergem înainte. Vom bate la alte uşi. Turcia cumpără ceea ce-i trebuie pentru apărarea sa”, a avertizat preşedintele turc.

Citit 381 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 17:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.