Finanțare SUA pentru scutul antirachetă israelian

Finanțare SUA pentru scutul antirachetă israelian
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera Reprezentanţilor SUA a aprobat joi cu o majoritate confortabilă un nou pachet de un miliard de dolari pentru a finanţa scutul antirachetă israelian "Iron Dome", după o controversă provocată la începutul acestei săptămâni, prin retragerea sa bruscă de la un alt vot, notează AFP. Textul a fost aprobat cu 420 de voturi pentru, iar nouă au fost contra (opt democraţi şi un republican), în timp ce doi parlamentari democraţi prezenţi s-au abţinut.

Statele Unite participă regulat de zece ani la finanţarea acestui sistem antirachetă.

La sfârşitul anului 2020, Congresul a aprobat 1,6 miliarde de dolari cheltuieli pentru întreţinerea şi componentele "Iron Dome", prin voturi de fiecare dată susţinute pe scară largă în taberele democrată şi republicană.

Dar marţi, noul pachet de un miliard de dolari a fost retras brusc dintr-un proiect de lege bugetară în Camera Reprezentanţilor. Potrivit presei americane, această decizie a fost luată sub presiunea unor aleşi ai aripii stângi a democraţilor care au ameninţat că vor vota împotriva legii finanţelor dacă aceasta conţine măsura în cauză.

Citit 466 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 17:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.