Mercenari ruși, în slujba guvernului din Mali

Mercenari ruși, în slujba guvernului din Mali
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a confirmat că autorităţile din Mali au abordat o companie militară privată din Rusia, contrar reacţiei guvernului de la Bamako de săptămâna trecută, care a respins acest zvon, transmite dpa. "După câte înţeleg, [a avut loc] în contextul în care Franţa intenţionează să îşi reducă semnificativ contingentul militar acolo şi... să lupte împotriva teroriştilor", a spus ministrul rus de externe.

Serghei Lavrov nu a menţionat în mod specific numele Wagner, subliniind doar că Moscova nu are nicio legătură cu decizia Mali de a contacta un contractor militar din Rusia.

Informaţii despre o posibilă desfăşurare în Mali a unor mercenari din grupul rus Wagner au provocat recent o mare îngrijorare în capitalele Europei Occidentale, din cauza prezenţei trupelor UE de menţinere a păcii în această ţară africană.

În urmă cu o săptămână, guvernul militar din Mali, care a ajuns la putere după o lovitură de stat, a negat că ar avea în vedere angajarea de mercenari Wagner pentru a-şi asigura securitatea, într-un context intern volatil.

Citit 378 ori Ultima modificare Duminică, 26 Septembrie 2021 16:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.