Alexander Schallenberg, învestit în funcția de cancelar al Austriei

Alexander Schallenberg, învestit în funcția de cancelar al Austriei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Afacerilor Externe Alexander Schallenberg a fost învestit oficial cancelar al Austriei, luni, la două zile după demisia lui Sebastian Kurz, vizat de o anchetă pentru corupţie, informează France Presse, Reuters şi DPA.

Noul lider conservator, în vârstă de 52 de ani, a depus jurământul la puţin timp după ora 13.00 (11.00 GMT) în faţa preşedintelui Alexander Van der Bellen, la Palatul Hofburg din Viena. El a depus jurământul în cursul unei ceremonii în biroul preşedintelui austriac, alături de succesorul său ca ministru de Externe, Michael Linhart, care, la fel ca Schallenberg, este diplomat de carieră şi a activat ca ambasador în Franţa.

Noul cancelar a vorbit despre "un moment şi o însărcinare deosebit de dificile, complicate pentru noi toţi", salutând faptul că partidul său (OVP, Partidul Popular Austriac) dă dovadă de "un grad incredibil de responsabilitate".

Anterior, vicecancelarul Werner Kogler, lider al Verzilor, partidul care guvernează în coaliţie cu conservatorii, a anunţat că va sprijini numirea lui Schallenberg pentru a menţine coaliţia la putere.

Citit 347 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 19:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.