Cele mai multe decese în Rusia după Al Doilea Război Mondial

Cele mai multe decese în Rusia după Al Doilea Război Mondial
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rusia a înregistrat luna septembrie cu cel mai mare număr de decese de după cel de-Al Doilea Război Mondial, chiar înainte ca vârful actualului val al pandemiei COVID-19 să oblige autoritățile să dispună oprirea activităților economice în prima săptămână din noiembrie, scrie Bloomberg.

Luna trecută s-au înregistrat 44.265 de decese asociate cu virusul, ceea ce a dus totalul pandemiei la aproape o jumătate de milion, potrivit datelor Serviciului Federal de Statistică publicate vineri târziu. Acest lucru a contribuit la cel mai mare număr de decese dintr-o lună septembrie de la război încoace, a declarat Alexei Raksha, un specialist în demografie care a părăsit agenția anul trecut, după o dispută privind cifrele referitoare la coronavirus.

Situația este pe cale să se înrăutățească după numărul record de cazuri din ultimele săptămâni. Neîncrederea larg răspândită în guvern a îngreunat încercările de a convinge oamenii să folosească vaccinurile dezvoltate la nivel local. „Dacă abordarea autorităților în lupta împotriva COVID-19 nu se schimbă radical, ne putem aștepta la noi valuri de infecții”, a declarat Raksha. „Blocajul ar trebui să fie real, strict și de mai multe săptămâni, ca în Letonia, și nu <zile nelucrătoare> pe cheltuiala angajatorilor".

Citit 464 ori Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.