Germania, spre un lockdown pentru nevaccinați

Germania, spre un lockdown pentru nevaccinați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus în Germania pune o presiune suplimentară pe negocierile în curs pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, notează luni dpa.

Numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane - un indicator cu importanţă crescută, în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie - era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

Probabilul viitor cancelar, social-democratul Olaf Scholz, a declarat luni, când o nouă rundă de negocieri de coaliţie a început la Berlin, că "vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor".

Partenerii viitoarei coaliţii plănuiesc, "practic, un lockdown pentru nevaccinaţi", a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese, la postul public ZDF.

Conform unui proiect de decizie consultat de dpa, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă. Restricţii în privinţa contactelor ar fi de asemenea posibile.

În schimb, restricţii de circulaţie sau închiderea restaurantelor nu par a face parte din planul actual. Noua lege ar permite landurilor să impună diferite măsuri mai stricte, în funcţie de situaţia infectărilor, a afirmat deputatul Wiese. "Nu ne temem să luăm decizii impopulare", a subliniat el.

Citit 368 ori Ultima modificare Luni, 15 Noiembrie 2021 22:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.