Sebastian Kurz se retrage definitiv din politică

Sebastian Kurz se retrage definitiv din politică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liderii partidului conservator din Austria urmează să se întâlnească pentru a discuta despre cine va conduce formaţiunea şi ţara, după o serie de demisii la nivel înalt, relatează DPA.

Sebastian Kurz, care a demisionat din funcţia de cancelar în octombrie, pe fondul unor acuzaţii de corupţie, dar a rămas liderul Partidului Popular Austriac (OVP), a anunțat joi că renunță complet la politică.

La scurt timp după aceea, succesorul său, Alexander Schallenberg, a anunțat că va demisiona din postul de cancelar. Schallenberg a argumentat că şeful de partid şi cancelarul ar trebui să fie aceeaşi persoană, dar a spus că el nu vrea să preia ambele posturi.

În presa austriacă sunt răspândite speculaţii că ministrul de Interne Karl Nehammer ar putea fi următorul lider OVP şi cancelar. OVP se află în prezent într-o coaliţie de guvernare fragilă cu Verzii, al căror vicecancelar, Werner Kogler, a făcut comentarii pozitive joi despre posibilitatea ca Nehammer să devină cancelar, spunând că vor putea lucra împreună.

Nehammer este un fost soldat profesionist şi multă vreme oficial de partid. Ca şi Kurz, el are o poziţie dură faţă de imigraţia ilegală.

Kurz, în vârstă de 35 de ani, a devenit ministru de Externe al Austriei la doar 27 de ani şi, curând după aceea, cel mai tânăr cancelar al ţării, la 31 de ani. El a explicat că acuzaţiile formulate împotriva sa i-au diminuat pasiunea pentru politică.

Citit 524 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 01:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.