Biden: „Lupta împotriva COVID nu trebuie politizată”

Biden: „Lupta împotriva COVID nu trebuie politizată”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele american Joe Biden a declarat că lupta împotriva COVID-19 ''nu ar trebui'' să fie un subiect de diviziune politică, afirmaţie făcută în cursul prezentării unui plan menit să evite o izbucnire a epidemiei, odată cu venirea iernii şi apariţiei variantei Omicron, relatează AFP. ''Pe măsură ce intrăm în iarnă şi ne confruntăm cu provocarea acestei noi variante, este momentul, sper, să încercăm să depăşim aceste diviziuni'', a subliniat preşedintele democrat, în vârstă de 79 de ani.

Joe Biden încearcă să impună vaccinarea în companiile publice şi private, dar întâmpină o opoziţie puternică din partea multor republicani şi se confruntă cu procedurile legale lansate împotriva acestor măsuri restrictive.

Preşedintele a insistat asupra faptului că planul prezentat joi, care ''trebuie să ne unească'', nu conţine noi obligaţii sau constrângeri. Casa Albă a anunţat o serie de măsuri, în special pentru a reglementa mai strict sosirea persoanelor care vin din străinătate şi pentru a facilita accesul la depistare şi la vaccinuri. Stoparea pandemiei este o promisiune a campaniei prezidenţiale a lui Joe Biden.

Citit 299 ori Ultima modificare Vineri, 03 Decembrie 2021 16:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.