Austria menţine carantina doar pentru persoanele nevaccinate

Austria menţine carantina doar pentru persoanele nevaccinate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lockdownul instituit în Austria în urmă cu trei săptămâni pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19 va lua sfârşit luni, aşa cum a fost prevăzut iniţial, mai puţin pentru persoanele nevaccinate, a anunţat marţi guvernul de la Viena, pe fondul oboselii populaţiei, transmite AFP. "Avem o tendinţă pozitivă" de scădere a infectărilor şi "am convenit să punem capăt lockdownului", a declarat noul cancelar, conservatorul Karl Nehammer. "(Criza) coronavirusului îi apasă pe oameni. Iar pentru mulţi, limita rezonabilului a fost depăşită", a afirmat el luni, cu ocazia ceremoniei de învestire în funcţie, promiţând să pună capăt "divizărilor" din societate.

Miercuri vor fi detaliate etapele acestei redeschideri treptate, de la care vor fi exceptate persoanele care nu s-au vaccinat sau nu pot prezenta un certificat de anticorpi care să ateste o trecere recentă prin boală. "Vom fi cât se poate de prudenţi", a dat asigurări Nehammer, în contextul în care spitalele rămân sub presiune.

Marţi au fost raportate puţin peste 4.200 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, faţă de 16.000 în punctul maxim al valului epidemic, la mijlocul lunii noiembrie.

Citit 373 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.