Avionul „invizibil” britanic F-35, recuperat din Marea Mediterană

Avionul „invizibil” britanic F-35, recuperat din Marea Mediterană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un avion de luptă "invizibil" britanic F-35, care s-a prăbuşit în Mediterana la decolarea de pe portavionul HMS "Queen Elizabeth" a fost recuperat, au anunţat miercuri responsabili ai NATO şi Ministerul Apărării de la Londra, transmite AFP. "Aliaţii din NATO, Italia şi Statele Unite, şi-au adus sprijinul în timpul operaţiunii de recuperare", a precizat comandamentul aerian al NATO, pe aceeaşi reţea socială.

Aparatul F-35B, de fabricaţie americană, a plonjat în mare în ziua de 17 noiembrie, la decolarea de pe HMS "Queen Elizabeth", principalul portavion britanic, ce revenea dintr-o misiune în regiunea indo-pacifică. Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp.

O filmare realizată la bord şi difuzată de media britanice arată avionul căzând în apă de pe rampa de la capătul punţii de decolare. Conform site-ului specializat UK Defence Journal, un marinar suspectat că a divulgat înregistrarea a fost arestat şi trimis în ţară.

La 22 noiembrie, responsabili britanici şi ai NATO aflaţi la bordul portavionului au dat asigurări pentru AFP că vor fi în măsură să recupereze epava avionului înaintea Rusiei. Ei nu au dat detalii despre operaţiunea de recuperare, invocând secretul acesteia.

Citit 509 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 19:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.