Inegalitate extremă în Rusia

Inegalitate extremă în Rusia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Averea totală a miliardarilor din Rusia a crescut cu 145 de miliarde de dolari până acum în 2021, un salt de 30% față de anul trecut, în contextul în care rușii de rând se confruntă cu una dintre cele mai severe crize inflaționiste din ultimii ani, relatează The Moscow Times, citată de HotNews.ro. Miliardarii Rusiei au o avere totală de 630 de miliarde de dolari, creșterea avuției lor înregistrată anul acesta fiind a treia din lume, întrecută doar de cea a miliardarilor din Statele Unite și India.

În Rusia, cel mai mult a câștigat Tatyana Bakalciuk, cea mai bogată femeie din țară și fondatoarea Wildberries, compania considerată „Amazonul rusesc”. Averea lui Bakalciuk se ridică la 13 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Oligarhii din domeniul țițeiului, gazelor naturale și din sectorul bancar au asistat, de asemenea, la o creștere vertiginoasă a averilor lor, în mare parte din cauza creșterii prețurilor mărfurilor și a piețelor bursiere mondiale.

Însă creșterea averilor miliardarilor ruși vine în contextul în care cetățenii de rând continuă să se confrunte cu deteriorarea nivelului de trai, situație exacerbată de inflația ridicată, care a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii șase ani. O analiză publicată de Moscow Times arată că rușii de rând se confruntă cu o creștere semnificativă a costurilor pentru rețetele tradiționale în timpul sărbătorilor de iarnă, majoritatea gospodăriilor din această țară trăind de la o lună la alta.

Un raport publicat mai devreme în cursul acestui an a dezvăluit că cei mai bogați 500 de ruși controlează o avuție mai mare decât restul de 99,8% din populație.

Citit 711 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.