Berlusconi vrea să fie președintele Italiei

Berlusconi vrea să fie președintele Italiei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fostul premier Silvio Berlusconi va candida la preşedinţia Italiei. În ciuda problemelor de sănătate, a scandalurilor sexuale şi a vârstei înaintate (85 de ani), el vrea să îşi ţină promisiunea făcută mamei sale: că într-o bună zi va ajunge preşedinte, scrie Reuters.

Parlamentul de la Roma va alege un nou şef al statului la începutul anului viitor, iar Berlusconi este primul care s-a înscris în cursă, deşi deocamdată nu există candidaturi oficiale. „M-am întâlnit cu el de două ori în ultimele două săptămâni şi era foarte înflăcărat", a declarat sub rezerva anonimatului un deputat din Forza Italia, partidul lui Berlusconi.

Miliardar şi mogul de presă, fostul premier cu cei mai mulţi ani în funcţie în Italia postbelică îşi face reclamă cu acelaşi entuziasm care l-a dus la trei victorii în alegerile parlamentare. El rămâne, totuşi, o personalitate foarte controversată.

I s-a interzis temporar accesul la funcţii publice după o condamnare pentru fraudă fiscală, în 2013. Este încă judecat pentru mituirea unor martori într-un dosar de prostituţie a unor minore, legat de petrecerile sale de acum peste un deceniu, cunoscute sub numele de Bunga Bunga.

Citit 394 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.