Kiril Petkov, absolvent de Harvard, este noul premier al Bulgariei

Kiril Petkov, absolvent de Harvard, este noul premier al Bulgariei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parlamentul de la Sofia l-a ales ca prim-ministru pe omul de afaceri Kiril Petkov, în vârstă de 41 de ani, liderul partidului Continuăm Schimbarea (PP), absolvent al universităţii americane Harvard, transmite Reuters.

Deputaţii au votat cu o majoritate de 134 de voturi în parlamentul cu 240 de membri, după ce PP a reuşit să alcătuiască o coaliţie guvernamentală de patru partide.

Petkov (41 de ani) va conduce o coaliţie inedită, alături de socialişti, partidul antisistem ''Există un Astfel de Popor'' şi formaţiunea de centru-dreapta Bulgaria Democratică, sub motto-ul ''toleranţă zero faţă de corupţie''.

''Voi insista să fie expusă corupţia de la cel mai mic la cel mai mare nivel'', a declarat Kiril Petkov în parlament, înaintea alegerii sale în funcţia de prim-ministru. El le-a cerut tuturor parlamentarilor să susţină schimbările necesare pentru a reforma sistemul judiciar.

Noul guvern îşi preia mandatul după opt luni de impas politic şi două guverne interimare, după un deceniu în care premier a fost Boiko Borisov, liderul partidului de centru-dreapta GERB.

Citit 557 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 14:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.