Colaboratorii lui Navalnîi, declarați oficial „teroriști”

Colaboratorii lui Navalnîi, declarați oficial „teroriști”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cei doi principali oameni de încredere ai opozantului rus Aleksei Navalnîi au fost adăugaţi pe lista oficială a "teroriştilor şi extremiştilor" întocmită de autorităţile ruse, la câteva zile după împlinirea unui an de la arestarea opozantului şi de la represiunea implacabilă care a urmat împotriva mişcării sale, relatează AFP.

Ivan Jdanov şi Leonid Volkov, care se află în exil în străinătate, sunt consideraţi de acum înainte "terorişti şi extremişti", potrivit unei liste a serviciului rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring, consultată vineri de AFP.

"Suntem pionieri în acest gen de măgării", a reacţionat Jdanov, pe Twitter. Cei doi opozanţi, în vârstă de 33 şi, respectiv, 44 de ani, făceau parte din echipa de conducere a Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK) al lui Navalnîi şi din reţeaua regională a organizaţiei sale, până la interzicerea acestora în iunie 2021. Cele două organizaţii au fost etichetate drept "extremiste" de către justiţia rusă, ceea ce a dus la fuga în străinătate a celei mai mari părţi a cadrelor lor, de teama represaliilor. Dintre cei care au ales să rămână în ţară, foarte mulţi au fost arestaţi.

Citit 386 ori Ultima modificare Vineri, 14 Ianuarie 2022 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.