SUA şi Uniunea Europeană, unanimitate pe toate „fronturile”

SUA şi Uniunea Europeană, unanimitate pe toate „fronturile”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele SUA, Joe Biden, a dat asigurări că există "unanimitate totală" între abordarea sa şi cea a aliaţilor săi europeni în ceea ce priveşte comasarea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina, după videoconferinţa pe care a avut-o luni seară cu mai mulţi lideri europeni pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, transmite EFE.

Doar atât a avut de spus Biden despre discuţia care a durat o oră şi 20 de minute cu lideri europeni, printre care şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi care a avut ca scop coordonarea răspunsurilor pe fondul crizei ucrainene.

Într-o postare pe Twitter făcută după participarea la videoconferinţă, Biden a scris că liderii au discutat despre "eforturile comune pentru a descuraja o agresiune mai mare din partea Rusiei, cum ar fi pregătirile de a impune costuri economice dure Rusiei şi de a întări securitatea pe flancul estic" al NATO.

Ulterior, Casa Albă a adăugat într-un comunicat de presă că participanţii la videoconferinţă "şi-au subliniat dorinţa comună în sensul unei soluţionări diplomatice a tensiunilor actuale".

Citit 512 ori Ultima modificare Marți, 25 Ianuarie 2022 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.