Părinții români ai unui bebeluș de numai o lună, arestați în Danemarca

Părinții români ai unui bebeluș de numai o lună, arestați în Danemarca
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinții unui bebeluș de numai o lună, români, au fost arestați în Danemarca pentru patru săptămâni. Medicii de acolo au cerut ajutorul poliției după ce copilul a fost adus la spital, iar starea lui le-a trezit suspiciuni. Medicii suspectează că micul pacient ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”, ce duce la leziuni cerebrale. Copilul este acum în afara pericolului de moarte, dar primește în continuare îngrijiri medicale.

Reprezentanții Ambasadei României în Danemarca au obținut permisiunea de a se deplasa duminică la penitenciarul unde se află mama minorului, pentru a discuta cu aceasta. De asemenea, misiunea României continuă demersurile necesare în vederea obținerii acordului autorităților daneze pentru vizitarea tatălui.

Potrivit unor informații, bebelușul a fost internat în urmă cu o săptămână, la 29 ianuarie, iar Ambasada a fost anunțată despre caz miercuri, 2 februarie, de o rudă a părinților arestați. Aceștia nu au voie să-și vadă copilul și au avocați din oficiu, dar Ambasada Română a pus la dispoziția familiei extinse și o listă suplimentară cu avocați danezi specializați în domeniul instituționalizării de minori.

Reprezentanții Ambasadei României au luat legătura cu spitalul în care se află internat bebelușul, pentru urmărirea stării de sănătate a acestuia.

În paralel, Ambasada a demarat demersurile necesare pentru înscrierea certificatului de naștere danez al bebelușului în registrele de stare civilă române, pentru eliberarea unui certificat de naștere românesc pentru minor.

Citit 515 ori Ultima modificare Duminică, 06 Februarie 2022 14:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.