Softul de spionaj „Pegasus”, utilizat pe scară largă în Israel

Softul de spionaj „Pegasus”, utilizat pe scară largă în Israel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţia israeliană a spionat pe scară largă, prin intermediul softului Pegasus, telefoanele unor personalităţi publice, jurnalişti şi membri ai anturajului fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu, conform noilor dezvăluiri publicate luni de cotidianul economic Calcalist.

După ce primele dezvăluiri ale publicaţiei au determinat justiţia să deschidă o anchetă la 20 ianuarie, poliţia a recunoscut săptămâna trecută că a utilizat "fără mandat" tehnologii de spionaj cibernetic. Luni, Calcalist scrie că utilizarea softului Pegasus devenise curentă pentru culegerea de informaţii.

Grupul israelian de securitate cibernetică NSO, proprietarul softului Pegasus, nici nu a dezminţit, nici nu a confirmat vânzarea acestuia către poliţie, subliniind însă că nu este "în niciun caz implicat în funcţionarea sistemului odată vândut unor clienţi guvernamentali".

Anchete publicate în 2021 de un consorţiu de 17 media internaţionale au dezvăluit că softul dezvoltat de NSO a permis spionarea telefoanelor unor jurnalişti, oameni politici - inclusiv şefi de stat, activişti şi şefi de companii în diferite ţări.

Citit 832 ori Ultima modificare Luni, 07 Februarie 2022 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.