Putin va asista la exerciții cu arme nucleare!

Putin va asista la exerciții cu arme nucleare!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin va asista sâmbătă la exerciţii ale forţelor nucleare ruse cu lansări de rachete balistice şi de croazieră, informează agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Manevrele anunţate de Ministerul Apărării de la Moscova au loc în contextul tensiunilor tot mai ridicate dintre Rusia şi Occident, provocate de concentrarea forţelor armate ruse în jurul frontierelor Ucrainei. Rusia dezminte că ar intenţiona să invadeze Ucraina.

Vineri, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat parlamentului de la Kiev că, potrivit serviciilor de informaţii, probabilitatea unei escaladări majore a confruntării cu Rusia este redusă, contrazicând astfel unele din mesajele venite din Statele Unite, principalul aliat al Ucrainei. "Serviciile noastre de informaţii văd orice mişcare care ar putea ameninţa Ucraina. Estimăm că probabilitatea unei escaladări la scară mare este redusă", a spus el.

Ministrul a afirmat că Rusia a adus în apropierea frontierelor Ucrainei circa 149.000 de militari, iar alte câteva mii urmează să ajungă în viitorul apropiat.

Citit 615 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 20:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.