Coca-Cola, Pepsi și McDonald's își suspendă activitățile în Rusia

Coca-Cola, Pepsi și McDonald's își suspendă activitățile în Rusia
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Compania americană Starbucks a anunțat, marți seară, că își suspendă toate activitățile din Rusia, inclusiv livrarea produselor și cafenelele operate prin franciză, relatează Reuters. Starbucks operează în Rusia cel puțin 100 de cafenele.

Coca-Cola a luat aceeași decizie, la scurt timp aceea. Reprezentanții companiei afirmă că decizia a fost luată fără ca impactul asupra afacerii globale să fie evaluat.

Şi Pepsi a anunțat că își va suspenda vânzarea brandurilor, investițiile de capital și reclamele publicitare din Rusia, afirmând însă că va continua să comercializeze produse esențiale, precum lapte, produse lactate și mâncare pentru copii.

Anunțurile celor trei companii americane vin după ce, mai devreme, în cursul zilei de marți, McDonald's a anunțat că își închide toate cele 850 de restaurante din Rusia. Directorul McDonald's a anunțat însă că grupul va continua să-și plătească cei 62.000 de angajați din țară.

Invazia declanșată în Ucraina și sancțiunile fără precedent impuse de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au declanșat un exod fără precedent al companiilor occidentale din Rusia, de la mari producători auto, la companii petroliere şi giganți tech.

Citit 1025 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.