Scene „sfâșietoare” în Mariupol, anunță Crucea Roșie

Scene „sfâșietoare” în Mariupol, anunță Crucea Roșie
Zonă rezidențială bombardată în Mariupol. Foto: Vojtech Darvik Maca/Česká editoriální fotografie/Profimedia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Evacuarea civililor din zona localităților Mariupol și Volnovakha, din Donbas, nu va începe sâmbătă, 5 martie 2022, au anunțat reprezentanții Crucii Roșii, care au descris scenele din Mariupol ca fiind "sfâșietoare", potrivit Reuters, citată de Hotnews.

"Rămânem în dialog cu părțile cu privire la evacuarea în siguranță a civililor din diferite orașe afectate de conflict", au arătat reprezentanții Crucii Roșii, într-un comunicat.

Portavionul nuclear Charles de Gaulle, trimis să protejeze România! Detalii

"Scenele de astăzi din Mariupol și din alte orașe sunt sfâșietoare. Orice inițiativă care oferă civililor un răgaz în urma violenței și le permite să plece voluntar în zone mai sigure este binevenită", adaugă reprezentanții organizației.

Viceprimarul din Mariupol declarase, sâmbătă, că rușii au încălcat acordul de încetare a focului pentru a permite evacuarea civililor, potrivit BBC. Orașul este în continuare bombardat de către ruși. "Rușii continuă să ne bombardeze și să folosească artileria. E o nebunie", a declarat viceprimarul Serhiy Orlov pentru BBC.

Vicepreşedintele american Kamala Harris va veni la Bucureşti, săptămâna viitoare. Detalii

"Nu e nicio încetare a focului în Mariupol și nici de-a lungul rutei (culoarul pentru evacuarea civililor- n.red) Civilii noștri sunt gata să plece dar nu pot pleca în timp ce sunt bombardați", a mai spus oficialul.

Guvernul ucrainean declarase anterior că planul este de a evacua aproximativ 200.000 de oameni din Mariupol și 15.000 din Volnovakha, iar Crucea Roșie este garantul încetării focului.

Rușii au încălcat acordul de încetare a focului în Mariupol. Confruntări între civili și soldații ruși, în orașele ocupate. Detalii

Citit 1623 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.