Circa 160.000 de civili din Mariupol, "la mâna invadatorilor"

Circa 160.000 de civili din Mariupol, "la mâna invadatorilor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul din Mariupol, port ucrainean la Marea Azov, a afirmat luni că toţi civilii trebuie să fie evacuaţi din oraşul încercuit de forţele ruse, pentru a le permite să evite o catastrofă umanitară, relatează Reuters. Vadim Boicenko a declarat că 160.000 de civili încă se află blocaţi în Mariupol, lipsit în prezent de încălzire şi curent electric, după mai multe săptămâni de bombardament din partea forţelor ruse. El a precizat că 26 de autobuze aşteaptau să evacueze civilii din Mariupol, oraş care în mod obişnuit are o populaţie de 400.000 de persone, dar că forţele ruse nu au fost de acord să le garanteze trecerea în siguranţă. Edilul a adăugat: ''Federaţia Rusă se joacă cu noi. Suntem în mâinile invadatorilor''.

Oraşul este considerat un punct strategic esenţial pentru armata rusă, pentru a crea o punte între Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Ucraina nu a anunţat luni niciun plan de a crea coridoare sigure în ţară, subliniind că se teme de atacuri ale forţelor ruse.

Citit 531 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.