Alertă după descoperirea de noi mine în derivă pe mare

Alertă după descoperirea de noi mine în derivă pe mare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nave dragoare de mine şi avioane de patrulare maritimă ale Turciei sunt "în stare de alertă" după descoperirea recentă a două mine ce plutesc în Marea Neagră în largul coastelor turce, a anunţat, marţi, ministrul turc al apărării, citat de France Presse.

"Minele detectate vor fi distruse imediat, într-o zonă sigură" de către unităţile de operaţiuni speciale ale marinei turce, a declarat Hulusi Akar, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Akar a spus că nu poate indica originea celor două mine detectate sâmbătă şi luni şi care ar fi putut proveni din Ucraina, nici numărul celor care plutesc în derivă în Marea Neagră, după ce cablurile cu care erau legate s-ar fi rupt.

Una dintre ele a fost detectată şi neutralizată luni în largul Igneada (nord-vest), lângă graniţa turco-bulgară, după dezactivarea unei prime mine sâmbătă la intrarea în Bosfor, la nord de Istanbul.

Ministrul a adăugat că "cooperează cu România şi Bulgaria" pe acest subiect, în timp ce România a indicat luni că a distrus o mină în largul coastei sale în Marea Neagră, aminteşte AFP.

Marina militară turcă a avertizat la 21 martie asupra riscului reprezentat de minele provenite din largul coastei Ucrainei, plutind în derivă probabil din cauza unei furtuni, prin publicarea unui mesaj pe sistemul maritim de alertă NAVTEX.

Citit 650 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 18:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.