Negocierile de la Istanbul, calea spre o întâlnire Putin - Zelenski

Negocierile de la Istanbul, calea spre o întâlnire Putin - Zelenski
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Înregistrarea de progrese în discuţiile dintre negociatorii din Ucraina şi Rusia, care au început marţi la Istanbul, ar deschide calea către o întâlnire între liderii celor două ţări, le-a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan celor două delegaţii, înaintea convorbirilor, relatează Reuters şi AFP.

Într-o intervenţie difuzată în direct de posturile de televiziune turce, Erdogan a spus că este timpul ca discuţiile să ducă la rezultate concrete şi a cerut o încetare a focului imediată în Ucraina. "Cele două părţi au îngrijorări legitime, este posibil să se ajungă la o soluţie acceptabilă pentru comunitatea internaţională. Depinde de cele două părţi să se pună capăt acestei tragedii'', a subliniat şeful statului turc. El a apreciat că ''prelungirea conflictului nu este în interesul nimănui''.

Această rundă a negocierilor ruso-ucrainene are loc la Palatul Dolmabahce din Istanbul, unde președinția turcă dispune de birouri. Turcia a găzduit pe 10 martie, la Antalya (sud), prima întâlnire între miniştrii de externe ucrainean şi rus după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în 24 februarie.

Citit 372 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 18:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.