După invazia rusă în Ucraina, Germania cumpără zeci de drone de atac

După invazia rusă în Ucraina, Germania cumpără zeci de drone de atac
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comisia pentru Apărare din Bundestagul german a dat miercuri undă verde pentru achiziţia de drone înarmate, o premieră în Germania, ţară care în urma invaziei ruse asupra Ucrainei a decis să-şi sporească masiv cheltuielile militare, informează AFP.

Comisia a aprobat achiziţia a 140 de done armate model israelian Heron TP, a precizat pentru AFP o sursă parlamentară. Ministerul Apărării german preconizează să utilizeze 60 dintre ele pentru antrenamente şi alte 80 pentru "uz operaţional", potrivit proiectului adoptat de comisie. Comanda se ridică la o sumă totală de 152,6 milioane de euro.

Dronele ar urma să fie livrate în decursul următorilor cinci ani. Aceste drone vor fi utilizate în special pentru "a contribui la protecţia soldaţilor aflaţi în misiune în străinătate", precizează documentul ministerului.

După ani în care Germania a subinvestit în înarmare, ea a făcut la mijlocul lui februarie o schimbare istorică în această privinţă, din cauza invaziei ruse asupra Ucrainei, care a avut efectul unei unde de şoc.

Citit 682 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 18:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.