Ungaria, între statul de drept și fondurile europene

Ungaria, între statul de drept și fondurile europene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Europeană a decis să lanseze împotriva Ungariei o procedură fără precedent care permite suspendarea plăţii fondurilor UE în caz de încălcare a principiilor statului de drept, a anunţat preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen.

CE a dat Ungariei posibilitatea de a răspunde la întrebările sale privind statul de drept, a spus Von der Leyen în Parlamentul European, răspunzând unei întrebări privind statul de drept în Ungaria şi Polonia, în cadrul unei ore de întrebări cu eurodeputaţii, la jumătatea mandatului, care a avut loc în premieră în Parlamentul European.

Executivul comunitar a evaluat răspunsurile Ungariei şi "concluzia noastră a fost că trebuie să trecem la pasul următor", a spus şefa CE. "Verdictul Curţii de Justiţie a UE care respinge acţiunile împotriva condiţionalităţii fondurilor UE de respectarea statului de drept al Ungariei şi Poloniei confirmă pe deplin abordarea urmată de Comisie", a mai afirmat ea.

"Comisarul (Johannes) Hahn i-a informat astăzi (marţi - n.r.) pe oficialii ungari că vom trimite scrisoarea oficială de punere în întârziere pentru activarea mecanismului", a declarat Ursula von der Leyen.

Citit 679 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.