Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, celebrată cu o păpușă Barbie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, celebrată cu o păpușă Barbie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este celebrată de Barbie printr-o păpuşă de colecţie, cu ocazia Jubileului de Platină, sărbătorit anul acesta, informează Reuters.

Producătorul de jucării Mattel a anunţat joi că marchează cei 70 de ani de domnie ai suveranei britanice printr-o păpuşă din seria Tribute Collection. Îmbrăcată cu o rochie de culoarea fildeşului, accesorizată cu o eşarfă albastră decorată cu medalioane şi panglici miniaturale, păpuşa poartă o tiară inspirată din modelul purtat de regina Elisabeta în ziua căsătoriei sale.

Suverana, care a împlinit joi 96 de ani, a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952. Este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.

Păpuşa-tribut va fi comercializată în magazinele Harrods, Selfridges şi Hamleys din Londra, înaintea festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină, programate pentru începutul lunii iunie.

Punctul culminant al Jubileului de Platină va avea loc în perioada 2 iunie (ziua încoronării sale oficiale din 1953) - 5 iunie 2022, când, printre alte festivităţi importante, va fi organizată şi tradiţionala paradă militară "Trooping the Colour", ce marchează, în mod oficial, ziua de naştere a suveranei britanice.

Citit 471 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2022 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.