”Zero COVID-19”. Noi restricții în capitala Chinei

”Zero COVID-19”. Noi restricții în capitala Chinei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un program de testare a aproape tuturor celor 22 de milioane de locuitori, anularea ceremoniilor de nuntă şi a spectacolelor și închiderea sălilor de sport au loc în capitala Chinei, Beijing, relatează AFP.

China se confruntă din martie cu un focar epidemic ce afectează, în diferite grade, numeroase provincii. Ţara răspunde printr-o strategie zero COVID-19, ce constă în principal în carantinare şi un program de testare în masă. Oraşul cel mai afectat este Shanghai, care a anunţat marţi alte 52 de decese şi aproape 17.000 de noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Cei 25 de milioane de locuitori se află sub lockdown strict de la începutul lui aprilie. Unele persoane au dificultăţi în a obţine alimente şi mulţi se tem că, în cazul în care sunt testaţi pozitiv, vor fi trimişi în centre colective de carantinare, cu un nivel de confort variabil.

Situaţia este infinit mai puţin gravă la Beijing. Însă, peste 100 de cazuri pozitive au fost raportate de săptămâna trecută, dintre care 33 de cazuri noi au fost anunţate marţi, în creştere faţă de zilele precedente. Pentru a identifica şi izola cât mai rapid posibil persoanele infectate, autorităţile de la Beijing desfăşoară o campanie de testare care s-a extins marţi în 12 dintre cele 16 districte ale oraşului. Luni, locuitorii şi angajaţii din districtul Chaoyang, cel mai populat cartier al oraşului şi care găzduieşte numeroase sedii de multinaţionale, birouri, ambasade şi centre comerciale, au fost deja testaţi. Alte unsprezece districte au început marţi testarea locuitorilor. În total, aproximativ 20 de milioane de locuitori sunt afectaţi de această campanie de depistare a cazurilor pozitive, iar, în paralel, oraşul începe să impună restricţii.

Citit 719 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2022 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.