Gărzile elvețiene ale Vaticanului ar putea primi femei

Gărzile elvețiene ale Vaticanului ar putea primi femei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua cazarmă a gărzilor elvețiene de la Vatican va fi construită pentru a putea găzdui membri de sex feminin, dacă Papa Francisc sau succesorii săi vor permite femeilor să se alăture acestui corp de elită, anunță Reuters.

Oficialii fundației elvețiene care trebuie să strângă aproximativ 46 de milioane de dolari pentru a înlocui actuala cazarmă, veche de 150 de ani, au semnat miercuri un memorandum de înțelegere cu secretarul de stat al Vaticanului.

„Proiectul include camere individuale cu băi private. Există două motive. Unul este pentru că COVID a lovit atunci când a început proiectul, iar al doilea este posibilitatea de a integra femei în gardă. Dar această decizie nu este a noastră, ci exclusiv a Vaticanului și a papei", a declarat Riccardo Boscardin, un director al fundației.

Unitatea, a cărei principală misiune este de a-l proteja pe papă, este formată doar din bărbați de la înființarea sa în 1506. Membrii săi sunt toți cetățeni elvețieni.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a numit femei în mai multe posturi de conducere de la Vatican, iar în martie a introdus o nouă regulă istorică care va permite oricărui catolic laic botezat, inclusiv femeilor, să conducă majoritatea departamentelor Vaticanului.

Citit 422 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2022 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.