Coreea de Nord continuă testele balistice

Coreea de Nord continuă testele balistice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coreea de Nord a lansat sâmbătă, 7 mai 2022, o rachetă balistică, cu trei zile înainte de învestirea președintelui ales al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, care a promis că va adopta o poziție dură față de Nord, notează Reuters.

Armata sud-coreeană a afirmat că Coreea de Nord a tras ceea ce se crede a fi o rachetă balistică lansată de pe submarin (SLBM) în largul coastei sale estice, sâmbătă, în jurul orei 5,07 GMT (8,07 ora României), din jurul localității Sinpo, unde Coreea de Nord păstrează submarine, precum și echipamente pentru testarea lansării de SLBM-uri.

Ministerul japonez al Apărării a transmis, de asemenea, pe Twitter că proiectilul ar putea fi o rachetă balistică. Radiodifuzorul public japonez NHK, citând surse guvernamentale, a declarat că proiectilul a aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Miercuri, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre marea din largul coastei sale estice, au anunțat Coreea de Sud și Japonia, după ce Phenianul a spus că își va dezvolta forțele nucleare "cu cea mai mare viteză posibilă". Și Statele Unite au apreciat că Phenianul își pregătește centrul de testare nucleară de la Punggye-ri și ar putea fi pregătită să efectueze un test acolo încă din această lună.

Citit 410 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2022 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.