Ucraina negociază cu Rusia eliberarea prizonierilor străini

Ucraina negociază cu Rusia eliberarea prizonierilor străini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ucraina poartă negocieri cu Rusia pentru eliberarea atât a combatanţilor ucraineni, cât şi a voluntarilor străini care sprijină Kievul în lupta sa împotriva trupelor ruse, a confirmat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de EFE.

Moscova deţine mii de prizonieri ucraineni şi combatanţi din multe ţări ale lumii „care s-au oferit voluntari” pentru a apăra Ucraina, a afirmat Zelenski, în declaraţii făcute pentru NBC.

După ce a mulţumit tuturor acestor „eroi” pentru sprijinul acordat şi a confirmat că eliberarea lor este în curs de negociere, preşedintele ucrainean a subliniat că „toţi înţeleg că războiul din Ucraina este astăzi aici, pe acest pământ, dar mâine ar putea avea loc în Europa, iar peste încă o zi s-ar putea întâmpla în SUA”.

În opinia sa, „este absolut corect să spunem că războiul din Ucraina este deja un război în Europa şi Statele Unite, dar geografic se întâmplă aici”.

Declaraţiile sale intervin în ziua în care apărarea cetăţeanului britanic Shaun Pinner, condamnat la moarte în autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD), din estul Ucrainei, pentru că a luptat ca mercenar în rândurile trupelor ucrainene, a anunţat că a contestat sentinţa.

Citit 407 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iunie 2022 16:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.