Coadă la haine, după ce H&M şi-a anunțat retragerea din Rusia

Coadă la haine, după ce H&M şi-a anunțat retragerea din Rusia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ruşii au făcut coadă la mallurile din Moscova, aşteptând să intre în magazinele H&M, în condiţiile în care retailerul suedez își lichidează stocurile, înainte de a pleca de pe piaţa rusească, transmite Reuters.

Mai multe mărci occidentale şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, după ce Moscova a invadat Ucraina, la 24 februarie, iar H&M, IKEA şi Nike se numără printre companiile care au anunţat că intenţionează să se retragă complet de pe piaţa rusească.

"Din păcate, motivul pentru care se întâmplă toate astea este îngrozitor. Orice altceva nu are importanţă, inclusiv cum ne vom descurca fără H&M", spune un client.

Plecarea din Rusia, a şasea cea mai importantă piaţă pentru H&M, ar urma să coste compania suedeză aproximativ 200 de milioane de dolari şi va afecta 6.000 de angajaţi.

Luna trecută, un purtător de cuvânt a anunţat că H&M îşi va redeschide, temporar, magazinele în luna august, pentru a vinde stocurile rămase în Rusia. H&M, al doilea mare retailer mondial de fashion, are în Rusia 170 de magazine pe care le operează în mod direct.

Citit 469 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 15:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.