Germania și Franța resping suspendarea vizelor pentru ruși

Germania și Franța resping suspendarea vizelor pentru ruși
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Germania şi Franţa au respins într-un document comun de poziţie propunerea unor ţări membre de a interzice intrarea în Uniunea Europeană (UE) pentru toţi cetăţenii ruşi, a informat marţi dpa. "Trebuie să ne gândim la moduri inteligente de utilizare a importantei pârghii pe care o constituie eliberarea vizelor", se subliniază în documentul trimis altor ţări membre ale UE înainte de reuniunea miniştrilor de Externe ai ţărilor UE de la Praga.

Chiar dacă acceptă faptul că cererile de vize din partea cetăţenilor ruşi ar trebui să fie examinate cu atenţie pentru potenţiale riscuri la adresa securităţii, documentul atenţionează, de asemenea, împotriva subestimării "puterii de transformare pe care o are experimentarea la prima mână a vieţii în sisteme democratice". "Politicile noastre privind viza trebuie să reflecte aceasta şi să continue să le permită oamenilor contacte în cadrul UE cu cetăţeni ruşi care nu au legături cu guvernul rus", se mai spune în documentul consultat de dpa.

Documentul argumentează în favoarea menţinerii cadrului legal actual ce le permite studenţilor, artiştilor, oamenilor de ştiinţă şi altor profesionişti de primă importanţă să intre în UE, indiferent dacă ei personal se confruntă sau nu cu persecuţii în Rusia. Documentul atenţionează împotriva restricţiilor cuprinzătoare asupra eliberării de vize şi subliniază importanţa de a nu înstrăina generaţii viitoare de ruşi.

Citit 397 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 17:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.