Rusia amenință cu stoparea totală a livrărilor de gaz, petrol și cărbune

Rusia amenință cu stoparea totală a livrărilor de gaz, petrol și cărbune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat miercuri că va opri toate livrările de gaz, petrol şi cărbune, în cazul unei plafonări a preţurilor, insistând totodată că nu vrea să folosească energia ca ''armă'' împotriva Europei preocupate de spectrul penuriei de energie, relatează AFP.

Săptămâna trecută, ţările G7 au semnalat că vor implementa "de urgenţă" o plafonare a preţului petrolului rus, încurajând o "coaliţie largă" de ţări să se alăture acestei măsuri, ca represalii pentru ofensiva din Ucraina.

Miercuri, Vladimir Putin a ţinut să se facă clar înţeles: Rusia nu va mai livra petrol sau gaz ţărilor care limitează preţurile acestora vândute de Moscova. Plafonarea preţurilor ar fi "o decizie absolut stupidă", "o prostie", a declarat liderul de la Kremlin în cadrul unui forum economic la Vladivostok (Orientul Îndepărtat al Rusiei).

"Dacă ţările europene vor să renunţe la avantajele lor competitive, este la latitudinea lor să decidă", a avertizat el. Dar "nu vom livra absolut nimic dacă este împotriva intereselor noastre, în acest caz economice. Nici gaz, nici petrol, nici cărbune (...). Nimic", a adăugat el, pe un ton ferm.

Citit 418 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2022 17:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.