Regele Charles al III-lea, primul discurs în fața parlamentului britanic

Regele Charles al III-lea, primul discurs în fața parlamentului britanic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regele Charles al III-lea a făcut luni la Westminster, sediul parlamentului britanic, prima sa vizită în calitate de monarh, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie.

Însoţit de regina consoartă Camilla, noul suveran a primit la Westminster condoleanţele transmise de ambele camere ale legislativului, Camera Comunelor (inferioară) şi Camera Lorzilor (superioară), după care s-a adresat camerelor reunite ale parlamentului.

În discursul său, Regele Charles al III-lea a calificat parlamentul drept ''instrumentul viu al democraţiei noastre'', în primul său discurs în faţa camerelor reunite ale legislativului britanic, la Westminster Hall, cea mai veche dintre clădirile care alcătuiesc parlamentul britanic. ''În timp ce mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră, nu pot să nu simt greutatea istoriei care ne înconjoară şi care ne aminteşte de tradiţii parlamentare vitale, cărora dumneavoastră, membrii ambelor camere, vă consacraţi cu un aşa de mare angajament personal, pentru binele comun'', a spus suveranul britanic.

În discursul său, Regele Charles al III-lea s-a angajat să domnească în mod ''dezinteresat'', aşa cum a făcut-o mama sa, Elisabeta a II-a, căreia i-a adus un omagiu, şi a promis să respecte ''principiile constituţionale'', potrivit EFE.

După discursul noului monarh britanic, în vârstă de 73 de ani, parlamentarii s-au ridicat în picioare şi au cântat imnul naţional.

În cursul zilei de luni, Regele Charles al III-lea s-a adresat și parlamentului scoțian, iar marţi urma să se deplaseze în Irlanda de Nord, ca parte a programului noului suveran în întregul Regat Unit.

Citit 361 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2022 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.