Rusia vrea distrugerea teroriştilor care au aruncat în aer podul din Crimeea

Rusia vrea distrugerea teroriştilor care au aruncat în aer podul din Crimeea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rusia trebuie să răspundă la ”atacul terorist” al Ucrainei asupra podului din Crimeea doar prin distrugerea directă a teroriștilor, a declarat jurnalistei Nadana Fridrichson, prietenul lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, care este și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, transmite agenția rusă de presă TASS.

"Răspunsul Rusiei la această crimă nu poate fi decât distrugerea directă a teroriștilor. În modul în care este acceptat în lume. Aceasta este ceea ce așteaptă cetățenii Rusiei", a declarat Medvedev.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, "autorul și făptașul crimei este statul eșuat al Ucrainei".

"Acesta este un act de terorism și sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu există îndoieli și nu au existat. Toate rapoartele și concluziile au fost făcute", a mai spus Medvedev.

Vladimir Putin a calificat explozia de pe podul dintre Crimeea și Rusia drept un "act de teroare" și a acuzat direct Ucraina pentru atac. Președintele rus a acuzat serviciile secrete ucrainene că au pus la cale explozia de pe podul Kerci, o legătură vitală între Crimeea, ocupată de Rusia din 2014, și Rusia continentală.

Putin a convocat pentru luni o ședință extraordinară a Consiliului de Securitate rus, la două zile după explozia uriașă de pe Podul Kerci din Crimeea.

Ucraina nu a revendicat în mod direct responsabilitatea pentru acest atac.Sâmbătă dimineață o explozie puternică a zguduit podul Kerci - Podul lui Vladimir Putin cum mai este numit, construit pe repede-nainte după anexarea Crimeei în 2014. Imaginile de pe carele de supraveghere au surprins momentul exploziei de pe Podul Kerci, iar serviciile rusești au vorbit despre un camion-capcană care ar fi fost detonat, deși unele elemente ridică semne de întrebare față de ipotezele rușilor. De remarcat că nu de puține ori rușii au zis în trecut că podul este imposibil de lovit.

Citit 666 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.