Erupție la cel mai mare vulcan activ din lume

Erupție la cel mai mare vulcan activ din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După o pauză de 38 de ani, Mauna Loa, cel mai mare vulcan activ din lume, situat în statul american Hawaii, a intrat în faza de erupţie în noaptea de duminică spre luni, obligând autorităţile locale să ridice nivelul de alertă, informează Reuters.

"Pentru moment, fluxurile de lavă se limitează la nivelul craterului şi nu ameninţă comunităţile de pe pantele vulcanului", a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) într-un comunicat. Erupţia vulcanului din Hawaii a determinat autorităţile locale să ridice nivelul de alertă de la "notificare" la "avertizare".

Reprezentanţii Observatorului Vulcanologic din Hawaii vor efectua misiuni aeriene de recunoaştere pentru a monitoriza erupţia şi pentru a analiza mai bine riscurile pentru populaţia locală, precizează comunicatul publicat de USGS.

Potrivit specialiştilor de la Observatorul Vulcanologic din Hawaii, erupţia a început duminică seară, la ora locală 23:30 în Mokuaweoweo, craterul din vârful vulcanului. Camerele video instalate de USGS în vârful vulcanului arată în mod clar fântâni de lavă, care se răspândesc pe scoarţa ce formează fundul craterului.

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 16:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.