Austria, comportament „total ilogic”

Austria, comportament „total ilogic”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat joi că este "total ilogic" ca Bulgaria şi România să rămână în afara Spaţiului Schengen în mijlocul unei crize de securitate europeană, referindu-se la invazia Rusiei în Ucraina, transmite EFE. ''Este extrem de ilogic, în condiţiile unei crize de securitate, economice şi sociale, să fie ţinute Bulgaria şi România în afara Spaţiului Schengen'', a spus Radev.

Preşedintele bulgar a reamintit că cei mai mari investitori din ţara sa sunt tocmai cele două state care s-au opus aderării Bulgariei la Schengen: Olanda şi Austria.

Şeful statului bulgar a vorbit despre acest subiect cu ocazia primirii, la Sofia, a omoloagei sale din Grecia, Katerina Sakellaropoulou.

Radev a regretat că vetoul a venit într-un moment în care ţara sa îndeplinea toate criteriile tehnice, avea sprijinul Comisiei Europene şi al celorlalte guverne din UE.

Ca mesaj optimist, preşedintele bulgar şi-a exprimat speranţa că atât ţara sa, cât şi România vor putea adera la Schengen anul viitor.

Citit 532 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2022 20:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.