Complici în scandalul de mită din Parlamentul European

Complici în scandalul de mită din Parlamentul European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Italianul Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al fostei vicepreşedinte a Parlamentului European, Eva Kaili, şi-a recunoscut implicarea în scandalul mitei din legislativul european care afectează deopotrivă Qatarul şi Marocul şi a vorbit şi despre alte persoane implicate, a informat joi cotidianul belgian Le Soir, citat de EFE.

Giorgi, asistent parlamentar în vârstă de 35 de ani şi tatăl unei fetiţe de 2 ani pe care o are cu Kaili, în vârstă de 44 de ani, şi-a recunoscut vina în faţa poliţiştilor şi a judecătorului de instrucţie, la interogatoriile la care a fost supus de autorităţile belgiene în scandalul izbucnit vinerea trecută.

Asistentul parlamentar, căruia judecătorul i-a menţinut miercuri decizia de arestare preventivă, l-a indicat drept ''creier'' al operaţiunii de fraudă pe fostul parlamentar italian Pier Antonio Panzieri, de la domiciliul căruia poliţia a confiscat 700.000 de euro. Panzieri a fost şi el inculpat şi a fost arestat preventiv. Soţia şi fiica lui Panzieri au fost reţinute în Italia, iar Belgia a cerut extrădarea lor.

Giorgi a mai acuzat încă doi eurodeputaţi social-democraţi: belgianul Marc Tarabella, al cărui domiciliu a fost deja percheziţionat de autorităţi în cadrul anchetei, dar care se află în libertate; şi italianul Andrea Cozzolino, pentru care Giorgi lucra ca asistent.

În ceea ce o priveşte, Kaili se află în detenţie şi urmează să fie adusă în faţa justiţiei la 22 decembrie, ea neputând să se prezinte miercuri din cauza unei greve a funcţionarilor. La percheziţii, poliţia a descoperit sute de mii de euro cash la locuinţa lui Kaili şi Giorgi, care au o relaţie de cinci ani.

Citit 613 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 16:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.