Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a demisionat

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a demisionat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Apărării din Germania, Christine Lambrecht, şi-a înaintat luni demisia cancelarului federal german Olaf Scholz, într-o declaraţie transmisă presei, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Focalizarea mass-media asupra persoanei mele vreme de luni de zile nu permite deloc stabilirea de raporturi şi de discuţii obiective cu privire la soldaţi, Bundeswehr (armata germană) şi orientările politicii de securitate în interesul cetăţenilor germani", a deplâns Christine Lambrecht, în declaraţia sa.

Potrivit fostului ministru, "munca preţioasă a soldaţilor şi numeroaselor persoane motivate trebuie să fie pe primul plan", în timp ce Germania prevede investiţii de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei sale, în contextul războiului din Ucraina.

Această demisie intervine într-un moment în care Germania este din nou presată să livreze tancuri Ucrainei.

Numele succesorului sau al succesoarei sale nu este deocamdată cunoscut.

Titulara Apărării a fost vizată de critici aspre în Germania legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care Lambrecht vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei explodau artificii. Ea suscitase şi criticile Kievului, după ce anunţase trimiterea a 5.000 de căşti, în timp ce regimul lui Volodimir Zelenski cerea arme grele.

Un sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publică ZDF şi prezentat vineri de dpa arăta că 60 la sută dintre germani doreau ca ministrul Apărării, social-democrata Christine Lambrecht, 57 de ani, să demisioneze şi doar 25 la sută susţineau rămânerea ei în funcţie.

Citit 439 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 16:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.