Germania urmează să decidă dacă va trimite tancuri pe frontul din Ucraina

Germania urmează să decidă dacă va trimite tancuri pe frontul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cancelarul german Olaf Scholz a confirmat marţi desemnarea social-democratului Boris Pistorius la conducerea Ministerului Apărării, prezentându-l drept ''persoana potrivită'' pentru a conduce ''schimbarea de epocă'' provocată de războiul din Ucraina, informează AFP şi DPA.

Christine Lambrecht a demisionat luni din postul de ministru al Apărării, în contextul criticilor la adresa guvernului de la Berlin în privința lentorii cu care reacționează la criza din Ucraina și solicitările de armament din partea Kievului.

Boris Pistorius (62 de ani), ministru de Interne al landului Saxonia Inferioară, este ''un om politic cu înaltă experiență, care se ocupă de ani întregi de politica de securitate'', a subliniat Scholz, într-o declaraţie scrisă.

Pistorius va depune jurământul joi, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

În acest context, primul punct de pe agenda viitorului ministru al Apărării al Germaniei va fi dacă să fie livrate tancuri de luptă Ucrainei, a declarat marţi pentru postul de radio Deutschlandfunk ministrul german al Economiei, Robert Habeck, transmite Reuters. "Aceasta este prima problemă care va trebui decisă la modul concret", a spus Habeck, în marja reuniunii Forumului economic mondial de la Davos, Elveţia.

Titulara portofoliul Apărării, Christine Lambrecht, şi-a dat demisia luni, într-un context în care guvernul german este supus la presiuni în creştere pentru a da undă verde aliaţilor să trimită Ucrainei tancuri grele, la începutul unei săptămâni ce pare să fie crucială pentru planurile Occidentului de a continua înarmarea Kievului, notează Reuters.

Citit 406 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2023 16:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.